Dne 4. února byla Česká republika zasažena silným větrem, místy o síle vichřice. Padaly stromy, nejezdily vlaky. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu na celý den.

Jiří ráno dozoroval převoz maringotky na silnici, otočí se a "flop", skleník udělal kotrmelec. Díváte se, ale nevěříte vlastním očím. Čtvrtinu skleníku, 6 metrů nového rozšíření, která ještě nebyla zcela dodělána a zahrabána, podfoukl vítr a bylo to. Já už byla ve startovacích blocích s košíkem semínek v ruce a teď toto.

Vím, že se dějí horší věci. Třeba den předtím jsem bublala nad kočičími exkrementy v krabici duplo kostek... Ale ta práce navíc, hlavně pro Jirku. Nešlo jinak, než na místě pokroucenec rozebrat. Jestli šlapete v načechraném záhonu, po cibulce nebo po kedlubnách, bylo v tu chvíli jedno. Hlavně zachránit co nejvíce. Pásy polykarbonátu, jen místy poničené, jsme srolovali a dali do bývalého kozího chlívku. Konstrukci Jiří rozšrouboval na vetší díly. Několik dní trvalo, než je rozmontoval na jednotlivé díly, vyklepal a dal dohromady s tím, co nám zbylo z původní stavby. Stávající část skleníku jsme uzavřeli čelem z rozbitého a utěsnili balíky slámy. Teď už jen budeme doufat, aby nepřišel další vichr z hor, než dokončíme opravu.